De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Nieuwe viceministers defensie in Polen benoemd

Sebastian Chwałek en Marek Łapiński hebben de post van nieuwe viceministers van defensie overgenomen, zoals functionarissen op maandag aangekondigde.

Ondertussen zijn Bartosz Kownacki, Dominik Smyrgała en Bartłomiej Grabski allemaal ontslagen als viceministers van defensie, zei het ministerie van Defensie in een verklaring.

Het voegde eraan toe dat het de taak van Chwałek zou zijn toezicht te houden op de inspanningen om de strijdkrachten van Polen te moderniseren en dat hij ook verantwoordelijk zou zijn voor de bedrijven in de militaire gezondheidssector en de defensiesector.

Łapiński zal volgens het ministerie verantwoordelijk zijn voor de defensiestrategie en -begroting en ook voor sociale kwesties.

Een derde plaatsvervangend minister van defensie, Tomasz Zdzikot, die afgelopen maandag is aangesteld, heeft de taak toezicht te houden op juridische kwesties, informatie- en communicatietechnologie, militaire infrastructuur en hoger militair onderwijs, aldus het ministerie.

Weer een andere vice-minister van Defensie, Tomasz Szatkowski, blijft aan om internationale kwesties te begeleiden, voegde het ministerie eraan toe.

Begin januari nam de voormalige minister van Binnenlandse Zaken Mariusz Błaszczak het roer over als de nieuwe minister van defensie van Polen, ter vervanging van Antoni Macierewicz, in een ingrijpend veranderingsproces in het kabinet.

Bron: IAR, PAP,The News.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl