De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Kantoren regeringsvertegenwoordigers vernield

De kantoren van vertegenwoordigers van de regerende partij Wet en Rechtvaardigheid zijn door aanslagen vernield in de noordelijke Poolse stad Nakło nad Notecią en in de hoofdstad Warschau.

De minister van Binnenlandse Zaken Mariusz Błaszczak zei dat hij over de aanslagen zou praten met de Poolse politiechef.

Kamerlid Łukasz Schreiber’s en EU parlementslid Kosma Złotowski’s Nakło nad Notecią kantoordeuren werden beschadigd en de sloten van parlementariër Paweł Lisiecki en EU parlementslid Zdzisław Krasnodębski werden dichtgelijmd “met een onbekende substantie”, aldus het IAR persbureau van de Poolse radio.

“Er zijn helaas veel van dergelijke incidenten gericht op regeringspolitici,” zei Błaszczak, eraan toevoegend dat de politie de incidenten zou onderzoeken.

Hij zei ook dat de politie “snel” de verdachte brandstichters had aan gehouden die naar verluidt vorige maand het kantoor van parlementslid Beata Kempa hebben aangevallen “wat het bewijs is dat de politie effectief is”.

Kempa’s kantoor, dat zich op de begane grond van een woongebouw in haar geboortestad Syców, in het zuidwesten van Polen, bevindt, werd vernield en de deuren ware besproeid met een brandbare vloeistof en in brand gestoken staken halverwege december.

Een man die alleen wordt geïdentificeerd als Sebastian K. werd drie maanden gearresteerd en kreeg aanklachten tegen zich met aan terrorisme gerelateerde beschuldigingen en maakt kans op tot 15 jaar gevangenisstraf.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live
 

Copyright © 2004 - 2019 All Rights Reserved Polenforum.nl