De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen lanceert groot nieuw medisch onderzoeksprogramma

Een medisch onderzoeksprogramma naar de Poolse geneeskunde voor de behandeling van hartaandoeningen en kanker is op woensdag gelanceerd door premier Mateusz Morawiecki en vicepremier Jarosław Gowin.

“Gezondheid is een prioriteit voor ons, maar ook een kans om te groeien, dat is wat we willen uitdrukken,” zei Morawiecki tijdens een gezamenlijke persconferentie die het programma in Warschau onthulde.

Een onderzoeksinstituut belast met het programma “krijgt een kans om een geavanceerde instelling te worden die nieuwe horizonten voor de geneeskunde op het gebied van biotechnologie zal openen”, voegde Morawiecki toe.

De Poolse premier zei dat 70 procent van de medicatie die in Polen wordt gekocht, van buitenlandse origine is, terwijl in landen zoals Duitsland en Frankrijk in eigen land geproduceerde producten 90 procent van alle gekochte medicijnen uitmaken.

“We proberen onze afhankelijkheid van buitenlandse medicatie te verminderen, we willen dat geneesmiddelen betaalbaarder worden en dat een steeds groter deel ervan wordt geproduceerd door Poolse fabrikanten”, aldus Morawiecki.

Ondertussen bedankte Gowin in zijn toespraak de premier voor het feit dat “PLN 0,5 mln [EUR 141.000] is gereserveerd voor medisch biotechnologisch onderzoek in de begroting van dit jaar.”

Bron: PAP, The News.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl