De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen en Frankrijk in gesprek over potentiële onderzeeër overeenkomst

De Poolse minister van Defensie Antoni Macierewicz heeft met zijn Franse collega Florence Parly gesproken over de mogelijke aankoop en gezamenlijke productie van Franse onderzeeërs voor de Poolse marine.
Onderzeeër

INS Kalvari (S50) of the Indian Navy – afbeelding Indian Navy CC BY 2.5 in

De Franse marine groep biedt aan om onderzeeërs van de Scorpène-klasse aan Polen te verkopen, een moderne dieselelektrische onderzeeër die zou worden uitgerust met langeafstandsraketten.

De woordvoerster van het Poolse ministerie van defensie, kolonel Anna Pęzioł-Wójtowicz, zei vóór Kerstmis dat Frankrijk tegen het einde van dit jaar meer details over een mogelijke deal zou geven.

Pęzioł-Wójtowicz zei dat “een definitieve beslissing over de productie van onderzeeërs door Polen zal worden genomen in de nabije toekomst, na het ontvangen van antwoorden van Frankrijk, evenals van onze andere potentiële partners.”

De besprekingen maken deel uit van het Orka (Orca) -programma van Polen, een plan van PLN 10 miljard (EUR 2,4 miljard) om moderne onderzeeërs voor de Poolse marine te verwerven. Polen is van plan drie tot vier onderzeeërs te kopen, die zullen worden uitgerust met kruisraketten.

Afgezien van het Franse aanbod, overweegt Polen aanbiedingen van de Duitse groep TKMS, voor type 212 of type 214 onderzeeërs, en de Zweedse groep Saab, die zijn A26-onderzeeër aanbiedt.

Macierewicz heeft eerder verklaard dat het Franse aanbod aantrekkelijk is omdat kruisraketten als onderdeel van de deal zouden worden opgenomen. Het Poolse Ministerie van Defensie wilde echter benadrukken dat er geen beslissing is genomen en dat alle aanbiedingen hun eigen voor- en nadelen hadden.

Bron: PAP, The news.pl (Englsih version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl