De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen behoren tot de grootste alcohol schenkers van de EU

Polen behoren tot de grootste gebruikers van de Europese Unie als het gaat om alcoholische dranken, heeft een rapport gevonden.
alcoholische

Afbeelding – Ralf Roletschek CC BY 2.5

Vorig jaar brachten huishoudens in de 28 landen van de Europese Unie bijna 130 miljard euro op, of 1,6 procent van hun totale consumptieve bestedingen, aan alcoholische dranken, zo meldde het EU statistieken bureau, Eurostat.

Het rangschikte Polen tussen EU-lidstaten waarin huishoudens het grootste deel van hun totale uitgaven opzij zetten voor alcohol.

Huishoudens in de drie Baltische staten, Estland, Letland en Litouwen, besteedden het grootste deel van hun totale consumptieve bestedingen aan alcoholische dranken, respectievelijk 5,6 procent, 4,8 procent en 4,2 procent, zei Eurostat.

Ze werden gevolgd door de Tsjechische Republiek en Polen elk 3,6 procent, en Hongarije en Finland elk 2,9 procent, voegde het toe.

Aan de andere kant van het spectrum werden de laagste percentages van de gezinsbestedingen aan alcoholische dranken geregistreerd in Spanje (0,8 procent) en Griekenland en Italië (elk 0,9 procent), zei Eurostat.

Bron: businessinsider.com.pl, ec.europa.eu, The News.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl