De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse premier spreekt zich uit voor een compromis na gesprekken met de Franse president

De Poolse premier Beata Szydło zei donderdag na gesprekken in Parijs met de Franse president Emmanuel Macron dat ze een voorstander was van een compromis over kwesties die de twee landen hebben verdeeld.

“We zijn in een positie om dergelijke compromissen te vinden, oplossingen die zullen helpen bij de bilaterale samenwerking, maar ook over belangrijke kwesties op de EU-agenda,” zei Szydło.

Ze voegde eraan toe dat er verschillen waren tussen Polen en Frankrijk over Macrons pleidooi voor regels om ‘gedetacheerde’ en lokale werknemers hetzelfde loon te betalen.

Maar ze vertelde verslaggevers in Parijs: “Ik verklaar mijn volledige inzet en bereidheid om mee te werken aan de verdere ontwikkeling van het mobiliteitspakket, in het kader waarvan beslissingen zullen worden genomen over het toepassen van regels voor gedetacheerde werknemers in het wegvervoer.”

“Zonder Frankrijk en zonder Polen zal de hervorming van de EU in het kader van haar verdere ontwikkeling mislukken en moeten we in dit opzicht samenwerken,” voegde Szydło toe.

De Poolse minister van Buitenlandse Zaken Witold Waszczykowski, die Szydło in Parijs vergezelde, vertelde dinsdag tegen Poolse radio-omroep 3 dat de ontmoeting van de Poolse premier met Macron een “nieuwe opening” in de bilaterale betrekkingen beloofde.

Macron heeft kritiek geuit op het beleid van de conservatieve Poolse regering onder leiding van Szydło.

Eind augustus zei Macron in een media-interview dat het beleid van de Poolse regering “de rechtsstaat ondermijnt”.

Szydło antwoordde dat Macron “op de zaken in zijn eigen land zou moeten letten” nadat hij Polen had aangevallen omdat het zichzelf isoleerde binnen de Europese Unie.

Szydło zei ook dat Polen democratisch en “pro-EU” was en dat het vastbesloten was om de waarden van de Europese Unie te verdedigen, inclusief de vrije markt.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl