Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Poolse katholieke priester verwerpt Halloween

Een woordvoerder van de Poolse Bisschoppenconferentie heeft Halloween als ‘een heidense gewoonte, vreemd aan onze cultuur en traditie’ verworpen.

De woordvoerder, Pater Paweł Rytel-Andrianik, verwees naar de claim van Paus Benedict XVI dat Halloween “de cultuur van de dood bevordert” en dat het “nieuwe generaties naar een mentaliteit van esoterische magie en aanvallen van heilige en spirituele waarden duwt”.

Rytel-Andrianik benadrukte dat in Polen de eerste dagen van november een tijd zijn om de overledene te herdenken, en dat Halloween fundamentele christelijke waarden negeert.

Hij zei ook dat de Allerheiligen, die op 1 november door christenen is gemarkeerd, een vreugdevolle gelegenheid is die de hoop op het leven na de dood draagt.

Veel parochies en diverse instellingen in Polen hebben Holy Wins gehouden, hun antwoord op Halloween. Dit zijn religieuze diensten in combinatie met processies en feesten die de heiligen van de katholieke kerk eren. De meeste van deze gebeurtenissen zijn gericht op jongeren.

In november is er een traditionele traditie in Polen om familiegraven te bezoeken in november, met name op Allerheiligen op 1 november, een feestdag en Allerzielen op 2 november.

Ondertussen worden de VS geïnspireerde Halloween feesten, waaronder pompoensnijwerk, truc of behandeling, kostuums en feesten, steeds populairder in Polen.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl