De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen beter af, zegt partijleider na twee jaar conservatieve regering

De leider van de heersende conservatieven van Polen zei dinsdag dat de Polen beter af zijn, omdat hij de eerste twee jaar van de regering van het land, geleid door zijn partij van Wet en Rechtvaardigheid (PiS), samenvatte.

Jarosław Kaczyński bedankte premier Beata Szydło voor de prestaties van haar regering in het midden van haar termijn. Maar zijn opmerkingen werden verworpen door de oppositie, die zei dat de PiS-regering bittere verdeeldheid in Polen had veroorzaakt. Szydło’s regering werd gevormd nadat Wet en Rechtvaardigheid aan de macht kwamen in de parlementsverkiezing eind 2015.

Geld beschikbaar

Op een gezamenlijke persconferentie met Szydło op dinsdag, vertelde Kaczyński aan verslaggevers: “Er is geld beschikbaar en ondanks allerlei aankondigingen dat er een grote instorting zou zijn, zijn we in staat om beleid te voeren dat een groot aantal Poolse families dient, die voorheen niet geprofiteerd hebben van de veranderingen in Polen, van de economische ontwikkeling.”

Kaczyński wees op het 500-plussersprogramma van de overheid voor uitbetalingen van de staat ter ondersteuning van gezinnen en op maatregelen om de OAP-pensioenen te verhogen en de werkloosheid te verminderen. “De Polen zijn beter af,” zei hij.

Economische groei sterk

De centrale bank van Polen heeft zijn BBP groeiprognose voor het land naar boven bijgesteld, waarbij zij verwachtte dat de economie dit jaar met 4,2% zou groeien. De Poolse economie groeide 4,7% in het derde kwartaal, stelde het Central Statistical Office (GUS) van het land in een flitsraming op dinsdag. Ondertussen daalde de geregistreerde werkloosheid in Polen tot een historisch dieptepunt van 6,6% in oktober, maar steeg de inflatie, naar 2,1%.

Tijdens zijn gezamenlijke persconferentie met Szydło zei Kaczyński: “De staat moet worden gereconstrueerd.” Hij voegde eraan toe dat Polen verdere veranderingen nodig heeft, waarvoor meer dan één ambtstermijn nodig is.

Szydło zei dat het gezin, de ontwikkeling en de veiligheid prioriteiten waren voor haar regering.

Op maandagavond zei Kaczyński tegen de publieke omroep TVP: “Het lijdt geen twijfel dat de Poolse staat dingen kan bereiken wanneer deze in goede handen is.”

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Enkele opmerkingen van de oppositie direct na de conferentie:

2 jaar van fatale veranderingen

1. Programma 500+: Op Krediet
2. Pensioenen: Verminderd en hongerig
3. Hoger bedrag zonder belasting: Niet aan vervuld
4. Gratis geneesmiddelen voor senioren: Niet aan vervuld
5. Vrouwenrechten: Worden niet gerespecteerd
6. Bank- en supermarkt belasting: Niet ingevoerd
7. Goedkope appartementen: Niet gebouwd
8. Kredieten voor Frank hypotheken: Niet opgelost
9. Democratie: Geblokkeerd
10. Publieke Media: Één grote Leugen
11. Belastingen en prijzen: Blijven stijgen!!!

Bron: SokzBuraka.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl