De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Rusland hackt telefoons van de NAVO troepen in Polen

Rusland probeerde de smartphones van ongeveer 4.000 NAVO-troepen gestationeerd in Polen en de Baltische staten te “compromitteren”, volgens de Wall Street Journal.
Hack

Alcatel Onetouch – auteur Kārlis Dambrāns – CC BY 2.0

Rusland is ervan beschuldigd dat het operationele informatie probeerde verkrijgen, informatie over de troepsterkte en de NAVO-soldaten intimideerde door zich op smartphones te richten, aldus de krant.

Het voegde eraan toe dat “troepen, officieren en overheidsambtenaren van de NAVO-landen hebben gezegd dat Rusland een campagne heeft uitgevoerd om de smartphones van soldaten in gevaar te brengen”.

De Wall Street Journal meldde dat de Amerikaanse leger Lt Col Christopher L’Heureux, die eerder dit jaar een NAVO-basis in Polen als commandant had overgenomen, zei dat een Russisch IP-adres was gebruikt om te proberen door wachtwoordbeveiliging op zijn smartphone heen te breken terwijl hij op schietoefening was.

L’Heurex zei dat tenminste zes soldaten onder zijn bevel hadden hun smartphones of Facebook-accounts gehackt zagen worden en voegde eraan toe dat hij denkt dat Russische intelligentie-krachten hem wilden laten weten dat hij in de gaten gehouden werd, aldus de Wall Street Journal.

Volgens de krant, als smartphones in gevaar zijn, kan een NAVO-reactie op Russische militaire actie vertraagd worden, bijvoorbeeld door nep instructies.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl