De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen voorstander toetreding Turkije tot EU

Polen is voorstander dat Turkije toetreedt tot de Europese Unie, zei president Andrzej Duda dinsdag na gesprekken met zijn Turkse collega in Warschau.

“Ik hoop dat de paden van Turkije en de EU in dezelfde richting door zullen gaan, en dat het resultaat van deze … Uiteindelijk het lidmaatschap van Turkije zal zijn, het volledige lidmaatschap van de Europese Unie”, zei Duda na een ontmoeting met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

Duda voegde daaraan toe dat Erdogan’s eendaagse reis naar Warschau een belangrijk bezoek was, gerelateerd aan de politieke samenwerking tussen Polen en Turkije.

“We hebben gepraat over zowel militaire samenwerking als culturele samenwerking,” zei Duda.

De Poolse president voegde eraan toe dat hij “zeer openhartige” gesprekken heeft gevoerd met Erdogan over de situatie in Turkije “na de tragische, dramatische gebeurtenissen, na de poging tot staatsgreep in Turkije vorig jaar.”

Later dinsdag werd verwacht dat hij premier Beata Szydlo zou ontmoetten, maar dee gesprekken werden afgezegd, meldde het commerciële tv-kanaal TVN24. De omroeper zei dat de reden om de vergadering te annuleren onbekend was.

Er werd een Pools-Turks zakelijk forum gehouden in Warschau om het bezoek van Erdogan te begeleiden.

Bron: IAR/PAP, The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl