De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen ondersteunt het West-Balkan EU bod

Polen steunt het EU lidmaatschapsbod van de Westelijke Balkan staten, heeft de Poolse minister van Buitenlandse Zaken Witold Waszczykowski gezegd.
balkan

Tirana Albanië – auteur NL ambassador Tirana Twitter.com

Hij sprak in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, waar hij woensdag zijn collega’s van de regionale Visegrad groep en topdiplomaten uit verschillende westerse Balkanlanden ontmoette.

“Het Europese integratieproces door Zuidoost-Europese staten helpt de veiligheid en de vooruitgang van het hele continent te versterken,” zei Waszczykowski, zoals vermeld op de website van zijn ministerie.

Waszczykowski nam deel aan een minister van buitenlandse zakenvergadering van de Visegrad groep van vier naties en top diplomaten uit Albanië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Macedonië, Kosovo en Servië.

De ministers van buitenlandse zaken van Bulgarije en Roemenië samen met vertegenwoordigers van Kroatië, Slovenië en het Estlands voorzitterschap van de EU Raad waren de speciale gasten van de vergadering, aldus het Poolse buitenlandse ministerie.

De gesprekken in Boedapest richten zich op de Europese vooruitzichten op de westelijke Balkan en de uitdagingen voor regionale veiligheid, zoals terrorisme, georganiseerde criminaliteit en illegale migratie, zei het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Waszczykowski zei: “Polen heeft jarenlang steun verleend aan Westelijke Balkanstaten in hun bod voor EU lidmaatschap. Het heeft met hen gedeeld haar ervaring en goede praktijken uit het EU toetredingsproces.”

Hij voegde daaraan toe dat Polen de verzoeningsprocessen in de Westelijke Balkan ondersteunt.

“Polen deelt met de Balkan haar ervaringen van het verzoeningsproces met Duitsland,” zei Waszczykowski. Er was een seminar voor jongeren uit de westelijke Balkan aan de gang in het zuidwesten van Polen om ervaringen van Pools-Duitse verzoening te delen.

De Visegrad-groep is een regionaal samenwerkingsinitiatief waarbij Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije samenkomen.

Bron: msz.gov.pl, The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl