Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Geen EU overeenkomst over vervoer

Een ‘belangrijke’ transportovereenkomst voor Polen werd niet bereikt tijdens een Europese Unievergadering in Luxemburg, zegt Polen’s minister van arbeid, en voegt eraan toe dat ze geen compromis ziet.

Een bijeenkomst van de ministers van arbeid van de Europese Unie heeft zich geconcentreerd op geplande nieuwe regels voor zogenaamde gedetacheerde werknemers, onder welke werknemers uit het buitenland hetzelfde betaald zullen krijgen als hun binnenlandse tegenhangers.

Het plan is fel gesteund door Frankrijk, maar is even sterk afgewezen door Polen en haar buren.

De Poolse minister van arbeid, Elżbieta Rafalska, zei dat Frankrijk en Spanje zich verzetten tegen Polen’s voorstellen van afzonderlijke regels voor werknemers in de transportsector en langere overgangsperioden.

De Europese minister van Hongarije Szabolcs Takács zei: “Dit is geen poging tot een compromis, maar de stap voor stap de belangen van een groep ten koste van een ander afdwingen.”

Rafalska heeft in het verleden voorgesteld dat de vervoerssector uitgesloten moet worden van de geplande wijzigingen nadat Poolse vervoerders klaagden dat de nieuwe regels hun concurrentievermogen op buitenlandse markten zou aantasten.

Op grond van de huidige regels worden gedetacheerde werknemers uitbetaald in tenminste het minimumloon van het land waarin zij werken, maar alle sociale voorzieningen en andere loonaftrekkingen worden betaald volgens de regels van hun thuisland.

Als de geplande wijzigingen doorgaan, zullen werknemers die voor een langere periode naar een ander land van de Europese Unie worden gestuurd, hetzelfde worden betaald als hun lokale collega’s en zullen ze het sociale zekerheidssysteem van het gastland betalen.

Van twee miljoen gedetacheerde werknemers, is een kwart Pools, heeft Rafalska gezegd.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl