De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Thuiskomst voor 70 jarige Pool die in een kayak de Atlantische Oceaan overstak

Ongeveer 100 mensen in de noordwestelijke Poolse stad Police verwelkomde dinsdag Aleksander Doba die op zondag zijn derde solo kajakreis over de Atlantische Oceaan had afgerond.

Doba, die zaterdag 71 wordt, arriveerde in zijn thuisstad in zijn speciaal aangepaste kajak, op een aanhangwagen en werd begroet door stadsambtenaren, bewoners, vrienden en familie.

Doba zei dat hij “erg blij” was om de Atlantische Oceaan te hebben overgestoken, en voegde eraan toe dat hij niet nogmaals de Atlantische Oceaan zou willen oversteken na zijn moeilijkste reis tot nu toe..

Doba vertrok op 16 mei uit de VS om te arriveren aan de noordwestelijke kust van Frankrijk, 8.109 kilometer, en slechts twee minuten verwijderd van precies 100 dagen later.

Hij zei dat hij in een “paar stormen” terecht was gekomen en voegde toe: “De sterkste was tussen acht en tien op de schaal van Beaufort. Niemand heeft ooit zo’n storm op zo’n klein schip overleefd. Zoals je kunt zien, heb ik overleefd maar is de kayak er slechter aan toe.”

Doba stak de Atlantische Oceaan over op haar ‘makkelijkste’ en smalste plek, tussen Senegal en Brazilië, in 99 dagen in 2010, en in 2013 van Lissabon naar Florida in 167 dagen.

Bron: IAR, The News.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl