De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

De rating van Polen is onveranderd, geen update

De ratingbureau Moody’s heeft gezegd dat het haar rating voor Polen niet heeft bijgewerkt, waardoor het ongewijzigd blijft op A2 met een stabiele vooruitzichten.

foto NBP.pl

Het agentschap zou naar verwachting zijn rating voor Polen laat op vrijdag bijwerken.

Voorafgaand aan de beslissing van het agentschap, zei Polen’s minister van Financiën Mateusz Morawiecki, dat hij verwachtte dat Moody’s de rating van het land ongewijzigd zou houden.

Morawiecki, vicepremier en minister van ontwikkelingssamenwerking, vertelde het persbureau PAP: “Ik denk dat er geen veranderingen zullen plaatsvinden.”

In mei handhaafde Moody’s de A2-rating van Polen, terwijl de vooruitzichten van negatief naar stabiel werden verhoogd.

Moody’s zei destijds dat het investeringsklimaat niet aanzienlijk was verslechterd onder het conservatieve Partij van de Partij Wet en Rechtvaardigheid (PiS), die de algemene verkiezingen van Polen in 2015 won.

Angst voor zo’n verslechtering was vorig jaar een van de factoren achter de beslissing van het ratingbureau om de vooruitzichten van Polen van stabiel tot negatief te verlagen. De mededeling van mei omgedraaid, die degradeerde.

De Poolse economie groeide in het tweede kwartaal van dit jaar met 3,9 procent, volgens het Centraal Bureau voor Statistische Statistieken (GUS).

Bron: PAP, IAR, money.pl, The News.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl