De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen is een ‘loyaal’ EU-lid, voldoet aan haar verplichtingen

Polen is een loyaal lid van de Europese Unie en een land dat voldoet aan zijn verplichtingen als onderdeel van het blok, zei de Poolse premier Beata Szydło zei woensdag.

“We verwachten dat we behandeld worden als alle andere lidstaten,” voegde ze eraan toe.

Zij maakte de opmerking bij de vraag over een beslissing van de hoogste EU-rechter die de klachten van Slowakije en Hongarije over verplichte vluchtelingenquota heeft verworpen, klachten die door Polen werden ondersteund.

Szydło zei dat de uitspraak van de rechter de positie van de Poolse regering over het migratiebeleid niet heeft veranderd.

“We hebben altijd benadrukt dat een verstandig en effectief migratiebeleid in de eerste plaats moet voldoen aan twee doelen: het moet veilig zijn en effectief zijn in de zin om echt diegenen die dergelijke hulp nodig hebben te helpen”, aldus Szydło.

“Het lijkt erop dat zo’n denken en dit soort aanpak nu wordt omarmd door vele lidstaten,” voegde ze eraan toe.

Zij zei ook dat ze in de nabije toekomst een voorstel voor zelfs “intensere activiteiten en verhoogde steun van de Poolse regering aan landen in nood” zou onthullen. ”

Szydło sprak in het zuidelijke Poolse kuuroord Krynica, waar de jaarlijkse economische conferentie, een van de grootste evenementen van zijn soort in Midden- en Oost-Europa, van dinsdag tot donderdag plaatsvind.

Bron: PAP, The News.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl