De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Nieuwe belasting op plastic tasjes om luchtvervuiling te bestrijden

Opbrengst van een nieuwe belasting voor eenmalige plastic tasjes wordt gebruikt om luchtvervuiling in Polen te bestrijden, heeft de minister van Financiën Mateusz Morawiecki aangekondigd.

Morawiecki zei dat de strijd tegen smog een “sociaal en economisch probleem van fundamenteel belang” is.

Vorige week stemde het lager huis van het Poolse parlement voor de aanname vanaf 2018 van een vergoeding op wegwerp tasjes, met een maximum van 1 PLN (EUR 0,23).

“De opbrengsten die voortvloeien uit het onderdrukken van plastic tasjes gaan naar subsidies voor Polen die zich niet kunnen veroorloven om oude kolenbrandende kachels te vervangen” voor meer milieuvriendelijke verwarmingssystemen, zei Morawiecki.

Andrzej Guła, hoofd van de Poolse Smog Alarm NGO, heeft de beslissing geprezen maar gewezen op een andere dringende stap die nodig is om luchtvervuiling uit te roeien. Het invoeren van wettelijke voorschriften voor de kwaliteit van kool die door Poolse huishoudens verbrand wordt.

Polen is het enige EU-land dat geen normen stelt voor de verkoop van vaste brandstof die wordt gebruikt voor het verwarmen van woningen, waardoor veel mensen de goedkoopste en vuilste soort kolen kopen.

Morawiecki ontmoette niet-gouvernementele organisaties, waaronder het Poolse Smogalarm, maandag om manieren te bespreken om luchtvervuiling te bestrijden.

Bron: IAR, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl