De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen’s pensioenwetten kennen geslachtsdiscriminatie

De Europese Commissie heeft gezegd dat verschillende wettelijke pensioenleeftijden voor mannen en vrouwen geslachtsdiscriminatie is, en beantwoordt een belangrijke Poolse vakbondsvraag over de veranderingen in de pensioenleeftijd van de overheid.
pensioen

afbeelding – Pixabay.com

In 2016 draaide de regerende conservatieven van Polen een hervorming van 2012 terug om de wettelijke pensioenleeftijd naar 67 jaar te verhogen, van wat eerst 65 voor mannen en 60 voor vrouwen was.

De vakbond Solidariteit heeft de Europese Commissie gevraagd zich hierover te buigen nadat de commissaris van de commissie, Frans Timmermans, de voorgestelde gerechtelijke wijzigingen in Polen heeft aangevochten, waarbij de pensioenleeftijd voor mannelijke en vrouwelijke rechters werd gewijzigd.

Mina Andreeva, woordvoerder van de Europese Commissie, zei dat de Europese Unie regels heeft die gericht zijn op gender gelijkheid, die zich uitstrekken tot de sociale zekerheid en de pensioengerechtigde leeftijd.

Zij zei dat een klein aantal landen van de Europese Unie nog steeds een geslachtsverschil in de pensioengerechtigde leeftijdsgroepen had en niet verplicht waren hun wetten onmiddellijk te veranderen, maar die zouden naar verwachting maatregelen treffen om richting gelijkheid te gaan.

Zij voegde eraan toe dat Polen’s herintroductie van discriminatie niet in de geest is van de wetten van de Europese Unie.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl