De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen vraagt EU om hulp na de stormen

Polen vraagt aan Brussel om hulp nadat hevige stormen hebben huisgehouden in het noorden van Polen, zeven mensen stierven als gevolg van de storm en tientallen mensen raakte gewond, heeft de minister van Binnenlandse Zaken gezegd, terwijl het opruimen van de chaos verder gaat en taxateurs de schade evalueren.

De minister van Binnenlandse Zaken Mariusz Błaszczak zei dat schade werd vastgesteld aan ongeveer 50 procent van de gebouwen getroffen door de stormen op 11-12 augustus, eraan toevoegend dat het “te vroeg” was om te praten over de kosten.

Maar hij zei dat hij van plan was om een beroep te doen op het Solidariteitsfonds, dat is opgericht om te reageren op grote natuurrampen, zodra taxaties zijn gedaan, wat naar verwachting tegen het eind van de maand zal zijn.

Hij zei ook dat op donderdag, toen de regering bij elkaar komt om de toestand als reactie op de stormen te bespreken, de Poolse minister-president nieuwe crisis beheerplannen zou voorstellen, inclusief een oplossing voor de transceiver stations die werden stilgelegd toen de stroom werd afgesneden.

Op 11-12 augustus, hielden felle wind en zware regenbuien huis in het noorden van Polen, dodend zeven mensen, waaronder twee meisjes op een scouting kamp, schade aan honderden woningen en het vernietigen van zowat 45.000 hectare bos.

De stroom werd afgesneden bij meer dan een half miljoen mensen op het hoogtepunt van de storm.

Ongeveer 96.000 brandweerlieden werden meer dan 26.000 keer opgeroepen, en 400 soldaten waren betrokken bij de opruiming nadat het weer kalmeerde.

Zowel de brandweer als de strijdkrachten proberen wegen en gebouwen in goede staat te hebben voordat de kinderen op 1 september terugkeren naar school.

Inmiddels worden aanstaande woensdag meer stormen verwacht in het noorden van Polen verwacht, met niveau 1 waarschuwingen – wat risico betekent voor eigendommen- en het menselijk leven – van kracht tot middernacht.

Bron: PAP, The News.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl