De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Pensioenadviseurs aan het werk omdat Polen zich voorbereidt op lagere pensioenleeftijd

Er zijn bijna 600 pensioenadviseurs in Polen aan het werk geweest om de Sociale Verzekeringsinstelling (ZUS) van Polen te ondersteunen voor een overschakeling naar een lagere pensioenleeftijd.
pensioen

foto bankier.pl

Vanaf 1 oktober kunnen vrouwen in Polen met 60 jaar en mannen met 65 jaar met pensioen gaan. Dit komt nadat Polen’s regering een 2012 hervorming door de regering, die de pensioenleeftijd naar 67 jaar voor beide geslachten zou hebben verhoogd, heeft teruggedraaid.

Elzbieta Rafalska, de minister voor familie, arbeid en sociaal beleid, heeft de hoop uitgesproken dat veel Polen beslissen hun pensioen uit te stellen en professioneel actief blijven ondanks de nieuwe regels.

Ze zei dat pensioen een recht en niet verplicht is.

De adviseurs zijn uitgerust met speciale rekenmachines om aan te tonen hoe langer werken, de maandelijkse uitbetalingen zullen veranderen.

Een extra 331.000 mensen zullen op 1 oktober na de nu lagere pensioenleeftijd recht hebben op pensioen, aldus de ambtenaren.

De meeste van deze burgers hebben al geprofiteerd van de diensten van pensioenadviseurs, volgens een woordvoerder van ZUS, Wojciech Andrusiewicz.

De instelling “heeft alle klanten die van de verlaagde pensioengerechtigde leeftijd kunnen profiteren geïdentificeerd” en is voorbereid om het papierwerk voor allen te verwerken, heeft Andrusiewicz het Poolse PAP persbureau verteld.

Maar niet alle mensen zullen beslissen om de arbeidsmarkt te verlaten zodra de nieuwe regels in werking treden, aldus Andrusiewicz.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl