De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Nationale belangen mogen de veiligheid van de EU niet overschrijden

De belangen van de afzonderlijke landen zouden belangrijke kwesties, zoals veiligheid, niet moeten overschaduwen, zegt premier Beata Szydło in antwoord tot “EU politici’s” onbillijke opmerkingen over Polen.

De Franse president Emmanuel Macron heeft Polen er onlangs van beschuldigd zich te isoleren in de Europese Unie, terwijl hij de arbeidswetgeving van Brussel promootte, waaronder een burger van de Europese Unie tenminste het minimumloon van het land betaald moet krijgen waarin ze werken.

Inmiddels hebben Brussel en Warschau elkaar geconfronteerd met de rechtsstaatprocedures, waarbij de minister van Buitenlandse Zaken van Polen zich afvraagt of de Europese Commissie redenen bezorgd had, terwijl een woordvoerder van de commissie zei dat Brussel op haar twijfels mag reageren en optreden.

Szydło zei dat Polen democratisch en “pro-EU” was en dat het belangrijke waarden van de Europese Unie zou verdedigen, inclusief de vrije EU markt. Premier Szydło zei er echter niet bij welke belangrijke waarden.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl