De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Bijna negen van de tien Polen willen in de EU blijven

Achtentachtig procent van de Polen ondersteunt hun land’s lidmaatschap van de Europese Unie, heeft een onderzoek gevonden.
Europese Unie

Vlag Europese Unie

Slechts vijf procent van de Polen wil dat hun land het blok verlaat in een “Polexit”, volgens een onderzoek door de stembureau CBOS, geciteerd op de website wyborcza.pl.

Onder de vier landen in de Visegrad-groep steunen de Polen het meeste de integratie in de EU, vertelde wyborcza.pl.

Het CBOS onderzoek werd uitgevoerd in Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije. De vier landen vormen samen de Visegrad-groep, die de regionale samenwerking bevordert.

Warschau is opgesloten in een aantal conflicten met de EU.

Brussel heeft Warschau beschuldigd van de verbreking van de EU-wetten, inclusief habitat- en vogelrichtlijnen, door het in het noordoosten van Polen kappen in het beschermde Białowieża oerbos.

De Europese Commissie heeft ook een rechtsstaat zaak tegen Polen gelanceerd, nadat er in het constitutionele tribunaal in Warschau snelle veranderingen werden ingediend, kort nadat de conservatieve Wet en Rechtvaardigheid partij eind maart de verkiezingen won.

Polen heeft ook geweigerd deel te nemen aan een EU-plan om migranten uit Afrika en Midden-Oosten uit kampen in Italië en Griekenland te hervestigen. Zij beweren dat het programma het probleem niet op zijn oorsprong heeft opgelost en de veiligheid bedreigde.

Bron: wyborcza.pl, The News.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl