Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen niet alleen in haar weigering migranten te verplaatsen

Eerste minister Beata Szydło heeft ontkend dat Polen weigert solidariteit met haar EU-partners te laten zien, en voegt eraan toe dat het land niet alleen is als het migranten niet verplaatst.

Szydło sprak met de Belgische krant Le Soir nadat de Europese Commissie vorige week procedures tegen Polen, Hongarije en Tsjechië heeft ingesteld vanwege “niet-naleving van hun verplichtingen uit hoofde van de van de 2015 Raad besluiten over migranten.

In september 2015 zijn de leiders van de EU overeengekomen dat elk land binnen twee jaar een aantal migranten zou accepteren om de druk op Griekenland en Italië te verlichten, die de tientallen duizenden mensen uit het Midden-Oosten hebben binnen zien komen.

De EU-leiders hebben ingestemd met in totaal ongeveer 160.000 migranten van de meer dan twee miljoen mensen die sinds 2015 in Europa zijn aangekomen. Maar zoals Szydło aan Le Soir heeft gezegd, hebben de landen van de Europese Unie tot nu toe slechts 20.000 mensen geaccepteerd.

Zij voegde eraan toe dat het verplaatsen van zo weinig mensen geen oplossing is voor het probleem en dat Polen de behoeften steunde door de humanitaire hulp aan de slachtoffers van de oorlog in Syrië te verlenen en door te werken met hulporganisaties om ziekenhuizen te herbouwen.

Szydło zei dat helpen op deze manier, niet alleen goedkoper maar ook effectiever was, terwijl het migratiebeleid van de EU geen stop legde voor aanvullende golven migranten naar Europa.

De Poolse premier heeft ook opgemerkt dat migranten niet geïnteresseerd waren in Polen, Hongarije of Tsjechië, maar rijkere landen wilden zoeken.

Bron: IAR, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl