De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse president moedigt pensioen uit te stellen aan

De Poolse president heeft een campagne gelanceerd die mensen aanmoedigt om pensioenen uit te stellen voordat het land later dit jaar een lagere pensioenleeftijd aanneemt.
pensioen

Oude Dame gaat boodschappen doen – foto PiXaBaY

President Andrzej Duda zei dat het ouderdomspensioen een recht is en geen verplichting had, en voegde daaraan toe dat werknemers zouden moeten kunnen kiezen wanneer ze de arbeidskorps verlaten, omdat de meeste mensen nog steeds geschikt zijn voor werk nadat ze de pensioenleeftijd hebben bereikt.

“De wettelijke pensioenleeftijd is niet zo belangrijk, wat echt belangrijk is, is de effectieve leeftijd van pensioen en die leeftijd is … geïndividualiseerd,” zei Duda.

Hij legde uit dat de ‘effectieve pensioen leeftijd’ afhangt van een persoon’s overtuigingen, familiebehoeften, gezondheid en keuze.

De campagne ‘Waardige keuze’ is een initiatief van de president, het ministerie van arbeidsbemiddeling van Polen en de grootste vakbond in het land Solidarność. Het zal tot juni lopen.

Minister van Arbeid Elżbieta Rafalska zei dat de campagne mensen in staat stelt hun maandelijkse pensioenen te vergelijken als zij met de nieuwe wettelijke leeftijd met pensioen gaan, dat is 60 voor vrouwen en 65 voor mannen of later.

Het verlagen van de pensioen leeftijd was een belangrijke belofte van het conservatieve Wet en Rechtvaardigheid partij voor de verkiezingen van oktober 2015, die zag dat de partij aan de macht kwam op een golf van uitgaven- en welvaartsbeloften.

De vorige regering, die door de Burger Platform (PO) partij werd gelanceerd, introduceerde in 2013 de geleidelijke verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 voor zowel mannen als vrouwen.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl