Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Menigten verzamelen zich voor Dag van de Arbeid

Menigten verzamelen zich voor Dag van de Arbeid protest in de Poolse hoofdstad

Menigten, waaronder mensen die spandoeken droegen waarop te lezen stond, “Breng waardig werk terug,” verzamelde zich om de Dag van de Arbeid in Warschau te markeren.

Zij protesteerden de omstandigheden in Polen, wat resulteerde in bijna 90.000 arbeidsongevallen en 239 overlijdens vorig jaar.

Włodzimierz Czarzasty, de leider van de Democratische Linkse Alliantie partij die de mars co-organiseerde, zei dat Polen het toonaangevende land van de Europese Unie was voor “junk contracten” die geen verzekeringen, geen betaald verlof en geen sociale verzekering bieden.

Maar de minister van arbeid, Elżbieta Rafalska, zei dat de Partij van Wet en rechtvaardigheid (PiS) in 2017 het minimumloon in Polen heeft verhoogd om de arbeidsvoorwaarden te verbeteren.

Het maandelijkse minimumloon voor voltijdse werknemers bedraagt 2,000 PLN (474 euro) voor belastingen, het uurbedrag is 13 PLN en de Hoofd Arbeids Inspectie heeft een nieuw programma om ervoor te zorgen dat werkgevers voldoen.

De mars in Warschau werd gecoördineerd door de All-Poland Alliance of Trade Unions.

Andere gebeurtenissen op de Dag van de Arbeid werden gehouden in andere steden over het hele land.

Jaarlijks wordt 1 mei de Internationale Dag van de Arbeid gemarkeerd in veel landen over de hele wereld, waaronder Polen, waar het een feestdag is.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl