De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Kunstgalerij en Lech Majewski krijgen Superbrands 2017 prijs

De Kunstgalerij in de stad Łodź en filmregisseur Lech Majewski heeft de culture.pl Superbrands prijs ontvangen voor uitstekende diensten in de wereldwijde promotie van Polen.
The Neoplastic Room

The Neoplastic Room at the Museum of Art in the city of Łodź – auteur Ms w Łodzi CC BY-SA 4.0

De prijs wordt uitgereikt door The Superbrands Ltd., een onafhankelijke arbiter op huisstijl, die actief is in 80 landen, waaronder Polen.

Een jury uitspraak zegt dat demKunstgalerij werd geëerbiedigd voor het ”zeer interessante programma van tentoonstellingen en voor het creëren van een locatie waarin het publiek inzicht kan krijgen in de huidige concepten in de hedendaagse beeldende kunst”.

De jury heeft uitgeroepen “een ambitieuze, brede en effectieve internationale promotie van het werk van avant-garde artiesten Władysław Strzemiński en Katarzyna Kobro.”

Bekend vooral als filmregisseur, is Lech Majewski (1953) ook theaterdirecteur, schrijver en schilder.

De jury van Superbrands heeft gezegd dat zijn films (met name “The Mill and the Cross”) getoond zijn op prestigieuze festivals in Venetië, Berlijn, Cannes, Rome en New York, terwijl zijn videokunst is gepresenteerd in tal van prestigieuze musea en galerijen, waaronder de Museum voor Moderne Kunst in New York, die onlangs Majewski’s one-man retrospective ontving.

Verleden ontvangers van de Poolse Superbrands prijs waren theaterregisseurs Krzysztof Warlikowski en Grzegorz Jarzyna (2012), jazztrompettist en componist Tomasz Stańko (2013), filmregisseur Agnieszka Holland (2014), het Polin Museum of the History of Polish Jews in Warschau (2015) ) En de artistieke directeur van de nationale opera van Polen, Mariusz Treliński, en de ontwerper Boris Kudlička (2016).

Bron: The News.pl (English vwersion)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl