De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

We gaan niet akkoord dat Macron Polen gebruikt tijdens de campagne

De Poolse regering gaat niet akkoord met dat de Franse presidentiële kandidaat Emmanuel Macron Polen gebruikt als een argument tijdens zijn campagne, heeft de regeringswoordvoerder Rafał Bochenek gezegd.

Macron zei donderdag dat, indien hij gekozen zou worden, Frankrijk bij de Europese Unie zou pleiten om sancties tegen Polen in te voeren.

“Als de rechten en waarden van de Europese Unie niet gerespecteerd worden, wil ik dat sancties worden ingevoerd,” zei hij aldus Reuters.

“In de drie maanden nadat ik gekozen ben, zal er een beslissing over Polen zijn,” aldus Macron.

“U kunt geen Europese Unie hebben die argumenteert over elk decimaal in de kwestie van begrotingen met elk land, wanneer u een EU-lid heeft die reageert als Polen of Hongarije op zaken die verband houden met universiteiten en leren, met vluchtelingen, of Fundamentele waarden, en besluit niets te doen. “

Sinds het eind 2015 aan de macht kwam, is de conservatieve regering in Warschau in een dispuut verwikkelt met Brussel over diverse zaken, variërend van de naleving van de rechtsstaat tot de mediavrijheid, evenals de onwilligheid van Polen om vluchtelingen te accepteren als onderdeel van een EU programma.

De woordvoerder van de Poolse regering noemde de uitspraken van Macron “ongelukkig” en voegt eraan toe dat de “Poolse regering er niet mee akkoord gaat om zo op de manier te worden gebruikt tijdens de presidentiële campagne in Frankrijk”.

De tweede ronde van de presidentsverkiezingen tussen Macron en de ultra rechtse kandidaat Marine Le Pen zal op 7 mei gehouden worden gehouden.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl