De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Senaat voorzitter: ‘oppervlakkig’ regering herschikking mogelijk

Een ‘ondiepe’ herschikking van de Poolse regering is mogelijk is, heeft de Senaat voorzitter Stanisław Karczewski gezegd.
sejm

De Sejm in vergadering bijeen – Sejm.gov.pl

“Intuïtie zegt me dat misschien een ondiepe reconstructie van de regering mogelijk is,” vertelde Karczewski het Radio Zet station op maandag.

Hij voegde eraan toe dat dit waarschijnlijk niet zal gebeuren voor de paasvakantie. Paaszondag dit jaar valt op 16 april.

Karczewski zei dat hij “niet zou willen speculeren” over elk van deze veranderingen in de samenstelling van de regering.

Hij weigerde om “conclusies te trekken,” eraan toevoegend dat dergelijke conclusies “door de minister-president” getrokken zou moeten worden.

Hij zei dat de drie recente opiniepeilingen waaruit bleek dat oppositiepartijen een inhaalslag maken op de regerende Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij “heel diep geanalyseerd zijn” door PiS.

Gevraagd door Radio Zet wat er moet veranderen, zei hij: “We denken de gehele tijd aan dit, niet alleen wanneer poll resultaten zwakker zijn, maar ook wanneer de peilingen goed zijn”.

Vorige week, zei de Poolse premier Beata Szydło dat er ministers binnen de regering zijn die nodig hun werk moeten verbeteren.

Ze voegde eraan toe dat voor de overheid, een focus op de hervormingen van het grootste belang is.

“Ik ben voortdurend in contact met mijn ministers, er zijn ministers die hun werk moeten verbeteren, omdat ik denk dat het noodzakelijk is nu, maar het belangrijkste is om zich te concentreren op de hervormingen die voor ons liggen,” vertelde Szydło de Pools Radio op vrijdag.

De huidige Wet en Rechtvaardigheid (PiS) overheid in Polen is in functie sinds eind 2015.

Bron: The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl