De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse FM zal VS om hulp vragen bij het terugkrijgen van presidentiële vliegtuig wrak

De Poolse minister van Buitenlandse Zaken Witold Waszczykowski heeft gezegd, dat tijdens een bezoek aan Washington, hij om hulp zal vragen voor het terugkrijgen van het wrak van het Poolse presidentiële vliegtuig. dat in 2010 uit Rusland crashte.

“We zullen vooral spreken over de bilaterale samenwerking, de militaire samenwerking en de veiligheid in ons deel van Europa,” vertelde Waszczykowski de publieke omroep TVP, sprekend over zijn officiële bezoek aan Washington gepland voor volgende week woensdag.

Hij voegde eraan toe dat bij de te onderhandelen onderwerpen Polen’s inspanningen zou zijn om het wrak van de presidentiële vliegtuig, die zeven jaar geleden in Smoleńsk, westelijk Rusland is neergestort terug te krijgen.

“We wachten nog steeds op de steun van onze bondgenoten in deze zaak,” zei Waszczykowski.

“Ik zal zeker de hele kwestie van de Smoleńsk ramp en onze diplomatieke strijd voor de terugkeer van het wrak uitleggen en ik zal om hulp vragen,” voegde hij eraan toe.

Een Poolse vliegtuig met de toenmalige president Lech Kaczyński, zijn vrouw, en 94 anderen crashte op 10 april 2010, in Smoleńsk, dodend iedereen aan boord, waaronder tientallen van hoge ambtenaren en militaire topfunctionarissen.

Ondanks herhaalde verzoeken van Warschau, heeft Rusland geweigerd om het wrak van het vliegtuig terug te laten keren naar Polen.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl