De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Europees Parlement keurt Oekraïne vrijstelling van de visumplicht goed

Het Europees Parlement (EP) stemde op donderdag in met een informele overeenkomst met de Europese Raad, in het verlenen van visumvrij reizen voor de burgers van Oekraïne naar de EU-landen.
VISUM VRIJ

afbeelding Twitter.com

De vrijstelling van de EU voor kort verblijf visa betreffende Oekraïners “geldt voor alle EU-landen, met uitzondering van Ierland en het Verenigd Koninkrijk, plus IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland,” zegt een verklaring van het parlement.

Zodra de maatregel in werking treedt, zullen Oekraïners die biometrische paspoorten bezitten het recht hebben om de Europese Unie te betreden zonder visum voor 90 dagen in een periode van 180 dagen voor het bedrijfsleven, toeristen of familiebezoek, leest de verklaring.

De maatregel moet nog formeel door de Raad van Ministers worden goedgekeurd, wat waarschijnlijk op 26 juni zal gebeuren, volgens de EP persbericht.

De beslissing wordt gezien als een middel van het tonen van steun voor Oekraïne, een land dat is verwikkeld in een conflict met Rusland en door Moskou gesteunde separatisten.

Bron: The News.pl

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl