De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse premier geeft aan dat zij Rome verklaring zal accepteren

Poolse premier Beata Szydło heeft aangegeven dat ze een belangrijke verklaring over de koers van het blok na Brexit dit weekend op de EU-top in Rome zal ondertekenen.

Szydło waarschuwde eerder deze week dat zij de verklaring niet zou accepteren als geen zaken aangepakt zouden worden die voor Polen een prioriteit zijn.

“Ik kan eerlijk zeggen dat de onderhandelde verklaring ondertekend kan worden ondertekend, omdat het veilig is voor Polen en aan de Poolse eisen is voldaan,” werd Szydło op vrijdag geciteerd voor haar reis naar de Italiaanse hoofdstad Rome.

“De verklaring, die is gepland om te worden aangenomen bij de EU-top in Rome, is niet zo ambitieus als we verwacht hadden. Europa kan meer doen, maar dit is een acceptabele document voor alle lidstaten in de huidige politieke situatie,” voegde ze eraan toe

“De waarde van de verklaring is, dat iedereen heeft besloten dit document te aanvaarden.”

“Bij de laatste top in Brussel, toen we de vorm van deze verklaring onderhandelde, was er een discussie over hoe dit document geformuleerd moest worden, wat het zou moeten bevatten, Ik heb heel duidelijk de voorwaarden voor Polen gesteld,” voegde ze eraan toe.

De EU-top op zaterdag is om een Verklaring van Rome ui te geven, het in kaart brengen van een visie op de toekomst na Brexit – Groot-Brittannië’s scheiding van het blok.

Szydło waarschuwde op woensdag, dat Warschau de verklaring van Rome niet zal accepteren als het niet kwesties aanpakt die een prioriteit zijn voor Polen.

“De eenheid van de Europese Unie … nauwe samenwerking met de NAVO, Versterking van de rol van de nationale parlementen en, ten slotte, de principes van de gemeenschappelijke markt. Dit zijn de vier beginselen die een prioriteit zijn voor Polen,” vertelde Szydło de commerciële omroep TVN24.

Zaterdag zal de definitieve verklaring er zijn en zullen we weten of iedereen de verklaring van Rome anno 2017 heeft goedgekeurd.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl