De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse Europarlementariër gestraft voor seksistische opmerkingen

Sancties zijn opgelegd tegen de Poolse Europarlementariër Janusz Korwin-Mikke voor seksistische opmerkingen die hij in het begin van maart maakte.
Korwin-mikke

Janusz Korwin-Mikke – auteur Jakub Bułas

Het Europees Parlement persbureau zei dat de sancties – dat onder andere inhoudt dat Korwin-Mikke zijn dagvergoeding voor 30 dagen zal verliezen, dat hij geschorst wordt van de parlementaire werkzaamheden voor tien dagen (met uitzondering van het stemmen) en verboden is dat hij het Europees Parlement voor een jaar vertegenwoordigd – “Ongekend” waren in hun strengheid.

Korwin-Mikke’s commentaren dat vrouwen “zwakker, kleiner en minder intelligent zijn” dan mannen, werden op dinsdag “onaanvaardbaar”genoemd EP-voorzitter Antonio Tajani.

Tajani zei: “Ik zal zulk gedrag niet tolereren, in het bijzonder niet als het komt van iemand die wordt verwacht dat hij zijn taken met de nodige waardigheid vervult als de vertegenwoordiger van de volkeren van Europa. Door het beledigen van alle vrouwen, de geeft de Europarlementariër minachting weer voor onze meest fundamentele waarden.”

Korwin-Mikke’s opmerkingen tijdens een plenair debat over de “loonkloof” op 1 maart kreeg internationale aandacht.

De Poolse Europarlementariër is niet verbonden en was in 2014 in het Europees Parlement gekozen.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl