De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen’s hoogste tribunaal geeft groen licht voor nieuwe regels voor openbare bijeenkomsten

Polen’s hoogste Tribunaal heeft het groene licht gegeven aan een omstreden wetsvoorstel inzake de beperking van openbare bijeenkomsten, welke de Poolse president Andrzej Duda weigerde eind vorig jaar te ondertekenen.
Tribunaal

Ingang Grondwettelijk Tribunaal in Polen – auteur Adrian Grycuk /CC-AS 3.0

Het wetsontwerp geeft prioriteit aan bijeenkomsten georganiseerd door de overheid, kerken en religieuze groepen en maakt het regionale overheden mogelijk om tot drie jaar vergunningen voor regelmatige bijeenkomsten te geven op een bepaalde plaats, tegen protesten te verbieden die plaatsvinden in dezelfde plaats als de openbare vergaderingen en een minimum afstand handhavend van 100 meter tussen de bijeenkomsten.

Het Poolse Grondwettelijk Tribunaal oordeelde donderdag dat de regelmatig georganiseerde bijeenkomsten niet de grondwet van het land schenden.

Polen’s ombudsman en een aantal niet-gouvernementele organisaties zeiden eerder al dat het wetsvoorstel burgerlijke vrijheden aantastte en riep Duda op de voorgestelde wetgeving een veto te geven.

Duda richtte in december het wetsvoorstel aan het constitutionele tribunaal, zeggend: “De vrijheid van vergadering is een essentieel onderdeel van de democratie en een voorwaarde voor uitoefenen van andere rechten en vrijheden in verband met de sfeer van het publieke leven van de mens”.

Het was de eerste keer dat de door de Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij gesteunde president een stuk wetgeving naar het tribunaal stuurde sinds de PiS regering aan de macht kwam in oktober 2015

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl