De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen moet het geloof in de EU te beperken, zegt Poolse FM

De Europese Unie heeft aangetoond dat het is voorzien van dubbele standaarden, zodat Polen haar geloof in het blok moet beperken, heeft de Poolse minister van Buitenlandse Zaken de krant Super Express verteld.

De opmerkingen van de Poolse minister van Buitenlandse Zaken Witold Waszczykowski volgen op een EU-top in Brussel tijdens welke de voormalige Poolse premier Donald Tusk werd gekozen voor een tweede termijn als president van de Europese Raad.

Van de 28 EU landen, stemde alleen Polen niet op Tusk afgelopen donderdag.

Polen kondigde officieel, minder dan twee weken voorafgaand aan de top aan, dat zij Tusk niet zouden steunen, en deden een voorstel voor een alternatieve kandidaat slechts enkele dagen voorafgaand aan de stemming.

Evenals het lobbyen om steun voor de Poolse overheid kandidaat, probeerde Waszczykowski dag van stemmen te verschuiven naar een later tijdstip.

“Laten we benadrukken dat er geen stem was als zodanig, zoals de media rapporteert,” vertelde Waszczykowski de krant.

“Toen de Tusk kwestie werd opgeworpen, was de enige vraag was: ‘wie is tegen’,” vertelde Waszczykowski Super Express, toevoegend: “Zeggen de uitslag van de stemming is 27: 1 is Onbevoegd, omdat we niet weten welke van deze 27 landen voor waren, welke tegen waren en welke zich van stemming onthielden; die vraag werd nooit gesteld.”

Volgens de krant, zei Waszczykowski dat er “dubbele normen” in de EU waren, omdat de Poolse overheid’s kandidaat Jacek Saryusz-Wolski toestaan om deel te nemen in het EU-debat vereist dat alle 28 lidstaten een zegje te doen, terwijl de herverkiezing van Tusk dit niet vroeg.

De minister van Buitenlandse Zaken zei ook dat “schandalig gedrag” ook bleek tijdens andere delen van de top en niet alleen tijdens de Tusk stemming, meldt Super Express.

“Wanneer andere zaken werden besproken, waar de Poolse premier tegen was, vergadering advocaten stelde gelijktijdig ad hoc procedures samen om de stem van de Poolse afgevaardigde te negeren,” vertelde Waszczykowski Super Express.

“Het is moeilijk om het spel te spelen als de regels niet langer verplicht zijn en tijdens het spel worden worden veranderd,” voegde hij eraan toe. Volgens het dagblad.

De minister van Buitenlandse Zaken vertelde de krant dat Polen “grotere dingen” had om voor te vechten en niet zou stoppen met het werken in het blok, maar dat het land haar beleid zou moeten aanpassen aan dubbele moraal van de EU.

“We moeten zeker ons geloof in de EU drastisch beperken,” vertelde Wasczykowski Super Express, toevoegend dat Polen ook “negatieve beleid” zou moeten implementeren.

Hij vertelde de krant dat dit tevens zou omvatten het blokkeren van EU-initiatieven om “het spel te verergeren.”

“Al jaren is er in de publieke sprake van dat Polen naïef is, dat de EU een club is van altruïsten welke geven om het gezamenlijk resultaat,” vertelde Waszczykowski de krant, toevoegend “… Ze lieten ons duidelijk zien dat het niet zo is, dat men scherpe tanden nodig heeft, en te weten hoe negatief te reageren.”

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl