De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

PiS leider: het is misleidend om te suggereren dat we willen dat Polen EU verlaat

Het is misleidend en manipulatief te suggereren dat Polen regerende Wet en Rechtvaardigheid partij het land uit de EU wil nemen, heeft het partij hoofd, Jarosław Kaczyński, gezegd.

Zijn commentaar op maandag kwam nadat het dagblad Rzeczpospolita meldde dat de Franse presidents- en extreem-rechtse kandidaat Marine Le Pen zei dat ze bereid is samen te werken met Kaczyński om de Europese Unie te “ontmantelen”.

“We hebben zo veel gemeen met Le Pen zoals we hebben met de Russische president Vladimir Poetin,” zei Kaczyński.

Kaczyński gaf ook commentaar op de plannen om een “multi-speed” EU te introduceren, waarbij verschillende lidstaten zich in hun eigen tempo ontwikkelen.

“Het concept van het twee snelheden programma van de Europese Unie, in feite, is het afbreken van de EU,” zei Kaczyński.

“Polen is een land geworden dat de moed heeft om op te staan tegen dit verschrikkelijke concept … gericht tegen staten in dit deel van Europa,” voegde hij eraan toe.

Kaczynski’s verklaringen werden weerspiegeld door de minister van Buitenlandse Zaken Witold Waszczykowski, die zei dat hij in januari in Parijs sprak met Le Pen, en ze is niet “op dezelfde pagina,” zoals de Poolse regering.

Hij voegde toe dat de auteur van het Rzeczpospolita artikel “uiterst incompetent” was in het rapporteren van deze verklaringen.

Le Pen, die zich voorbereid op de presidentsverkiezingen in Frankrijk op 23 april, werd geciteerd door het dagblad Rzeczpospolita als zeggende: “Als ik win, zal ik samenwerken met Kaczyński om de Unie te ontmantelen.”

Het Poolse dagblad voegde toe dat Le Pen’s aanbod onder meer samenwerking met de Hongaarse premier Viktor Orban, evenals Kaczynski zou zijn.

Echter, de wPolityce website zei dat Le Pen verkeerd geciteerd werd, toevoegend dat het Rzeczpospolita artikel een “manipulatie” was.

wPolityce journalist Alexandra Rybińska twitterde dat ze aanwezig was bij de persconferentie van Le Pen en dat de Franse presidentskandidate sprak van “samenwerking op gebieden van gedeelde gemeenschappelijke belangen, en niet de ontmanteling van de Unie.”

Marine Le Pen loopt achter bij de andere kandidaten in de peilingen. Echter, de internationale waarnemers zeggen dat de recente golf van nationalistische gevoelens in Frankrijk nog steeds de politicus in het Élysée-paleis kon zetten.

“Als ik morgen tot president werd gekozen, ik zou een debat met Orban aangaan over wat wij achten als onaanvaardbaar in de Europese Unie, de punten die ontoelaatbaar zijn in de huidige wijze van functioneren van de EU,” werd Le Pen geciteerd door Rzeczpospolita als zeggend.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl