De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Luchtvervuiling ‘doodt 50.000 Polen per jaar’

Luchtvervuiling in Polen doodt maar liefst 50.000 mensen per jaar, is op een medische seminar gehoord
smog

Smog in Katowice -afbeelding Courtesy – infokatowice.pl/

“Terwijl in de jaren 1960 en 1970 de grootste vervuilers industriële installaties waren, wordt op dit moment 80 procent van de verontreinigende stoffen uitgestoten door de gezinnen, vooral vrijstaande huizen,” aldus Prof. Bolesław Samoliński van de Medische Universiteit van Warschau tijdens het seminar op dinsdag.

Hij voegde er aan toe dat een debat en intra-ministeriële samenwerking nodig is om een oplossing voor het probleem te vinden.

Samoliński zei dat een manier om te helpen het probleem te verminderen is om de woningen beter te isoleren, geschikte verwarmingssystemen te installeren en de juiste brandstof te verbranden.

Ter vervanging van alle ongeschikt verwarmingssystemen in het hele land zou ongeveer PLN 150 miljard, voegt de expert toe.

Veel huishoudens in Polen, vooral in landelijke gebieden, verbranden nog steeds kolen om binnenshuis de woonruimte te verwarmen.

In de afgelopen maanden bereikte de luchtvervuiling in vele delen van het land, waaronder grote steden als Warschau en Kraków, alarmerend niveaus.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl