De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Duitse beleid gericht tegen de Poolse belangen

Warschau moet een harde houding aannemen richting Berlijn, heeft de leider van Polen’s regerende Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij gezegd, eraan toevoegend dat het Duitse beleid is “gericht tegen onze belangen”.

Jarosław Kaczyński werd door de Salon24 website als volgt geciteerd in een interview: “.. Natuurlijk moeten we proberen tot overeenstemming te komen, maar om dit mogelijk te maken moeten we een duidelijk standpunt innemen.”

Verwijzend naar het huidige beleid van Berlijn richting Polen, zei Kaczyński de Duitse bondskanselier Angela Merkel “is iemand die zeer efficiënt is op een bepaalde manier in het uitvoeren van de politiek. Gericht op het handhaven van zeer goede persoonlijke relaties in het ontbreken van een echte verandering.”

Kaczyński, wiens conservatieve PiS partij in oktober 2015 verkiezingen aan de macht kwam, voegde toe: “We kunnen niet meer hier in meegenomen worden. De betrekkingen met Duitsland moeten Duits beleid richting ons reflecteren.”

“Dit beleid, uitgaande van historische beleid en eindigend met het energiebeleid, is gericht tegen onze belangen. Conclusies moeten worden getrokken.”

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl