Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

UK PM kondigt het einde aan van het vrije verkeer van nieuwe EU-migranten

Britse premier Theresa May is volgende maand voorbereid om een einde aan te kondigen aan het vrije verkeer binnen het Verenigd Koninkrijk voor nieuwe EU-migranten, meldde de krant The Telegraph.

Er wordt geschat dat maximaal een miljoen Polen in Groot-Brittannië wonen, van wie de meerderheid er naar toe emigreerden nadat Polen in 2004 lid geworden was van de Europese Unie. De Poolse gemeenschap bestaat uit de grootste allochtone populatie van EU-onderdanen die gevestigd zijn in Groot-Brittannië.

The Telegraph meldde op maandag dat May wordt verwacht aan te kondigen dat burgers uit de landen van de Europese Unie niet automatisch in staat zullen zijn om permanent in het Verenigd Koninkrijk te blijven nadat het Verenigd Koninkrijk de artikel 50 in werking stelt.

De nieuwe migranten ”worden onderworpen aan migratie drempels na Groot-Brittannië de Europese Unie verlaat, die een nieuwe visumregeling zou kunnen omvatten en beperkte toegang tot de voordelen,” zei de krant.

The Telegraph voegde eraan toe dat volgende maand May “verwacht wordt om te zeggen dat de EU-migranten die in het Verenigd Koninkrijk kwamen voor de ‘cut-off datum’ hun rechten beschermd zullen zien zolang Britse burgers die elders in Europa wonen dezelfde zekerheid wordt verleend.”

Het Verenigd Koninkrijk stemde in juni 2016 in een referendum ermee in om de Europese Unie te verlaten.

Theresa May wordt verwacht dat artikel 50 van het Verdrag van de Europese Unie een beroep doet om het blok in maart te verlaten.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl