De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse premier houdt gesprek in Nederland

Poolse premier Beata Szydło ontmoette op woensdag haar Nederlandse collega Mark Rutte in Den Haag om te spreken over Brexit, EU financiële zekerheid en de bilaterale betrekkingen.

Een persconferentie toesprekend na de ontmoeting, zei Szydło dat nadat het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat, ”Polen en Nederlandse overheid de last zullen nemen van de verdediging van de gemeenschappelijke markt,” zei Szydło.

Ze zei dat Polen en Nederland een oplossing willen uitwerken die de EU samenhoudt en niet zorgt voor situaties zoals Brexit.

Tijdens haar gesprek met Rutte, bracht Szydło de kwestie naar voren van het verstrekken van Poolse taallessen voor de kinderen van de Polen die in Nederland wonen.

Szydło’s bezoek komt een maand voor de parlementsverkiezingen in Nederland die waarschijnlijk van cruciaal belang zijn voor de politieke toekomst van het land.

De leider van de eurosceptische PVV, Geert Wilders, heeft openlijk de Polen aangevallen die in Nederland wonen, en noemde hen “dieven” en “dronkaard”.

Bron: The News.pl (english version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live
 

Copyright © 2004 - 2019 All Rights Reserved Polenforum.nl