De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse leger koopt 16 helikopters en 3 vliegtuigen

Polen’s ministerie van Defensie kondigde op maandag aan dat het gestart is met de onderhandelingen voor de aankoop een levering van 16 helikopters en drie vliegtuigen aan het Poolse leger.

Aanbiedingen voor acht gevechtshelikopters voor zoek en reddingsmissies en acht anti-onderzeeboot helikopters met mogelijkheden voor reddingsoperaties op zee zijn al gemaakt door drie aanbieders, die het ministerie uitgenodigd heeft aan de onderhandelingstafel.

Volgens het persbureau PAP, zijn de aanbieders Airbus Helicopters, gevestigd in Frankrijk, en twee producenten met fabrieken in Polen, PZL Mielec en PZL-Świdnik, maar het ministerie zei dat de details van de onderhandelingen geclassificeerd zijn.

Het ministerie van Defensie kondigde ook aan dat de Amerikaanse vliegtuig fabrikant Boeing, de in Duitsland gevestigde Lufthansa, en de Tsjechische firma Glomex werd gevraagd om deel te nemen aan een aanbesteding voor middelgrote vliegtuigen voor de Poolse VIPs.

Helikopters dringend nodig

De militaire helikopters zijn meer dringend nodig, zei het ministerie, omdat de reddingshelikopters die momenteel gebruikt worden op de Oostzee in 2019 met pensioen gaan.

Omdat de machines van groot belang zijn voor de nationale veiligheid, “zullen de onderhandelingen onder totale geheimhouding worden uitgevoerd,” zei het ministerie, toevoegend: “Dit betekent dat tot ze volledig zijn, geen specifieke details aan het publiek onthuld zullen worden”.

Het ministerie van Defensie wees er ook op dat het de compensatie-eisen van Polen aan de nieuwe aanbesteding “zorgvuldig had voorbereid.”

VIP vliegtuigen

In 2016, kondigde het Ministerie van Defensie aan dat het twee nieuwe en een gebruikt middelgroot vliegtuig zou kopen voor de VIP’s van Polen, een investering met een waarde van PLN één miljard (EUR 231 miljoen).

Op het moment, zei het dat een overeenkomst zou worden getekend in het eerste kwartaal van 2017 met de gebruikte vliegtuig geleverd in november, terwijl de nieuwe vliegtuigen in 2020-2021 zouden worden geleverd.

Bron: mon.gov.pl. PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl