De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Minister: Niemand wordt uit BOR ontslagen volgende op crash

Minister van Binnenlandse Zaken Mariusz Błaszczak heeft gezegd dat niemand van het Regering Bescherming Bureau (BOR) zal worden ontslagen, na een auto-ongeluk met de minister-president vorige week.

Sprekend tot de Poolse Radio op dinsdag, zei Błaszczak dat het huidige hoofd van de BOR, kolonel Tomasz Kędzierski, zijn werk goed doet.

Błaszczak voegde eraan toe dat vorig jaar, BOR 136 ambtenaren in dienst waren, terwijl er 60 het bureau verlieten. In voorgaande jaren was het aantal officieren die binnenkwamen en die BOR verliet, vrijwel identiek.

Een lakmoesproef voor het bureau was vorig jaar’s Wereld Jongeren Dagen en de NAVO-top in Warschau. De twee gebeurtenissen trok miljoenen deelnemers naar Polen in meer dan een paar weken tijd.

Poolse premier Beata Szydło was op vrijdag betrokken bij een auto-ongeluk, waardoor ze in het ziekenhuis opgenomen werd met lichte verwondingen. Verschillende media hebben de BOR de schuld gegeven voor de crash, bewerend dat ze sneller als de toegestane snelheid reden, en naar verluidt geen sirenes op hun auto’s ingeschakeld hadden.

Echter, volgens een woordvoerder van de politie, zeiden getuigen dat het regering konvooi dat met Szydło op reis was zwaailichten en sirenes had, terwijl de door de rechtbank aangewezen deskundigen hebben vastgesteld dat de voertuigen ongeveer 50-60 kilometer per uur reisden. (Rg / pk)

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl