De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Britse minister van BuZ in ‘soft power’ plan om Putin te bestrijden

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson heeft miljoenen uitgetrokken in overzeese hulp voor een nieuw fonds om te worden gebruikt als een “zacht” wapen tegen Vladimir Poetin, volgens de Britse pers.

The Sun tabloid meldde dat Johnson zal kijken naar het gebruik van een nieuw GBP 700 miljoen (EUR 820 miljoen) “werk fonds” te gebruiken voor de stabiliteit en de welvaart in de voormalige Sovjet-staten.

Het voegde daaraan toe dat de stap het Kremlin woedend zou maken.

Hulp voor Oekraïne en de Baltische staten?

The Sun zei dat een groot deel van het geld zou gaan naar het helpen beschermen van Oekraïne en de Baltische staten.

Britse belastingbetaler contanten zouden landen als Oekraïne kunnen helpen met het verbeteren van hun verdediging tegen cyber warfare, voegt de tabloid toe.

‘Democratie in retraite’

The Daily Telegraph merkte op dat in december Johnson in een toespraak zei:. “We hebben de cultus van de sterke man We hebben de terugtrekkende democratie.”

“We moeten onze vastberadenheid verdubbelen en het behoud verdedigen van het beste van de op regels gebaseerde internationale orde.”

The Sun zei dat het geld ook gebruikt zou worden als een “zacht” wapen tegen ISIS en radicale extremisten in het Midden-Oosten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Groot-Brittannië heeft geen commentaar gegeven op het rapport, aldus de Telegraph.

Bron: thesun.co.uk/telegraph.co.uk

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl