De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Automobilist betrokken bij crash premier ontkent aanklachten

De bestuurder van een auto die op vrijdag in botsing kwam met een regeringsvoertuig, waardoor de Poolse minister-president in het ziekenhuis terecht kwam, heeft de aanklachten ontkend die elegd zijn door openbare aanklagers op dinsdag.

De 21-jarige chauffeur, die is geïdentificeerd als Sebastian K., gaf op vrijdag toe “onbedoeld de verkeersveiligheid regels te hebben gebroken” terwijl hij ondervraagd werd door de politie.

Echter, Sebastian K. beweerde op dinsdag niet schuldig te zijn, toen de officier van justitie de bestuurder ondervroeg en nieuwe, meer complexe beschuldigingen naar voren gebracht van ”onbedoeld een ongeval veroorzaken met een regeringskonvooi en premier Beata Szydło.”

De opgevoerde aanklachten volgen de adviezen van door de rechtbank aangewezen deskundigen, dat de verwondingen van de premier en een van haar beveiligers “ernstig” waren en ten minste zeven dagen verblijf in het ziekenhuis vroegen. Op grond van het wetboek van strafrecht is deze misdaad ook op te waarderen van een delict tot een zware misdaad.

Echter, een woordvoerder van het bureau van de district officier van justitie in Kraków zei dat de bestuurder zijn verslag van wat er op vrijdag gebeurde niet veranderde.

Op vrijdagavond is een klein model Fiat gereden door Sebastian K. ingehaald door een konvooi van drie overheidsauto’s toen de eerste linksaf begon te slaan, en in botsing kwam met de middelste auto, die Szydło vervoerde. De bestuurder van Szydło’s zwenkte uit in een poging om de botsing te voorkomen en raakte een boom langs de weg.

Szydło werd meegenomen naar een ziekenhuis in de buurt van de plaats van de crash in Oswięcim, in het zuiden van Polen, alvorens te worden overgevlogen naar de Military Institute of Medicine in Warschau, waar ze ter observatie verblijft.

Twee anderen in de auto van de premier, beiden Regering Beveiliging Bureau personeel, waren ook gewond bij de crash. De bestuurder werd op zaterdag uit het ziekenhuis ontslagen, terwijl de andere persoon “aanhoudende verwondingen heeft,” die een operatie nodig maken.

Het openbaar ministerie heeft een beroep gedaan op eventuele getuigen van het ongeval, om naar voren te komen, terwijl de media tegenstrijdige versies van het evenement heeft gemeld.

Verschillende media leggen de schuld bij het Regering Beveiliging Bureau (BOR) in de crash, bewerend dat ze over de maximumsnelheid reden, en naar verluidt zonder het inschakelen van de sirenes op hun auto’s.

Echter, volgens een woordvoerder van de politie, zeiden getuigen dat het regering konvooi dat Szydło vervoerde zwaailichten en sirenes gebruikte, terwijl de door de rechtbank aangewezen deskundigen hebben vastgesteld dat de voertuigen ongeveer 50-60 kilometer per uur.

Ondertussen, hebben een aantal van de getuigen die werden geïnterviewd in het kader van het lopende onderzoek, allemaal van BOR, gezegd dat de bestuurder van de Fiat geen richting aan gaf toen hij naar links draaide, ondanks dat tonen de beweringen Sebastian K. het tegendeel.

Bron: PAP, The News.pl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live
 

Copyright © 2004 - 2019 All Rights Reserved Polenforum.nl