De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Protesterende Kamerleden mogen 10 jaar achter tralies

Parlementsleden van de oppositiepartijen die sinds 16 december het parlementsgebouw hebben bezet kunnen geconfronteerd worden met 10 jaar achter de tralies, indien schuldig bevonden aan een misdrijf, zei de Poolse minister van Binnenlandse Zaken.

Sprekend tot de Poolse Radio, zei Mariusz Błaszczak dat: “Het rechtssysteem zal de Kamerleden die de wet braken aanpakken. Het voorkomen dat de parlementsvoorzitter zijn werkzaamheden verricht is een strafbaar feit, zoals opgenomen in het Poolse Wetboek van Strafrecht en bestraft met maximaal 10 jaar gevangenisstraf. “

Op donderdag besloot het Burger Platform het sit-in protest dat haar parlementsleden hielden, sinds een omstreden stemming over de begroting 2017 op 16 december, op te schorten.

Sprekend tot de pers op woensdag, noemde Jarosław Kaczyński, de leider van de regeringspartij Wet en Rechtvaardigheid (PiS) de acties van de oppositie een “coup”, en heeft herhaaldelijk gezegd dat de oppositie Kamerleden die het protest houden de wet overtreden, en suggereerde dat juridische stappen tegen hen moeten worden ondernomen.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl