De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Oppositieleider: Reis naar Portugal was ‘persoonlijk’

De leider van Polen’s oppositie partij Nowoczesna, Ryszard Petru, zei dat een recente reis naar Portugal van “persoonlijke” aard was, en uit eigen zak werd betaald.

Petru werd op 31 december gefotografeerd in een vliegtuig op weg naar Portugal, te midden van een sluimerende parlementaire crisis waarin parlementsleden van de oppositie op 16 december aan een sit-in protest begonnen.

Het feit dat Petru, een van de meest vocale leden van de oppositie, besloot om het land te verlaten, terwijl partijgenoten plenaire zaal van het parlement bezette werd door veel commentatoren gezien als een gebrek aan inzicht van zijn kant.

De foto uit het vliegtuig toont Petru gekleed in vrijetijdskleding zittend naast partij collega Joanna Schmidt. Het werd breed gedeeld op sociale media.

Bij zijn terugkeer naar Polen op dinsdag, vertelde Petru de commerciële omroep TVN dat de reis van “persoonlijke” aard was, en werd betaald noch door de staat noch door de partijkas.

Eerder in de week, verklaarden een aantal Nowoczesna parlementsleden dat zij niet wisten waar Petru was, schijnbaar niet op de hoogte dat hij het land had verlaten. Enkele uren na het beweren dat ze niet wist waar Petru was, zei partij MP Katarzyna Lubnaueri dat de reis “pre-gepland was en gerelateerd aan partij zaken”.

Ze zei later dat in de vroege dagen van het protest, parlementsleden van de oppositie een rooster hadden gemaakt van wie het parlement zou bezetten op een bepaalde dag, en voegde eraan toe dat “mensen vrij waren om te doen wat ze graag doen op hun vrije dagen”.

She later said that in the early days of the protest, opposition MPs had drawn up a roster of who would occupy parliament on any given day, and added that “people were free to do anything they liked on their off days”.

Volgens de tabloid Super Express tabloid, is Schmidt onlangs gescheiden, en dit was niet de eerste buitenlandse reis die ze met Petru deed.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl