De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Geen alternatief voor samenwerking met Polen

Er is geen alternatief voor een strategisch partnerschap tussen Oekraïne en Polen, heeft de Oekraïense president Petro Poroshenko gezegd.
Kijv

Ministerie van Buitenlandse zaken Oekraïne in Kijv – auteur Dmytro Sergiyenko/ CC BY-SA 1.0

Zijn commentaar kwam op de 25ste verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tot stand gebracht tussen Kiev en Warschau in 1992.

In een bericht gestuurd naar de Poolse president Andrzej Duda, zei Poroshenko dat hij gelooft dat “er geen alternatief is voor de Oekraïens-Poolse strategisch partnerschap en het zich zal blijven ontwikkelen in een geest van vertrouwen, respect en wederzijdse steun.”

Poroshenko zei dat hij steun van Polen waardeert, die, merkte hij op, het eerste land in de wereld was om de onafhankelijkheid van Oekraïne te herkennen.

Hij zei, dat hij dankbaar is voor de hulp voor zijn land in moeilijke tijden, wanneer het wordt geconfronteerd met de Russische agressie.

“We danken het huidige hoge niveau van de Oekraïens-Poolse betrekkingen aan de wijsheid en maturiteit van onze naties, die na het passeren van het proces van de tragische geschiedenis hebben geleerd om de waarde van wederzijdse vriendschap en broederschap te waarderen,” voegde hij eraan toe.

Polen erkende de onafhankelijkheid van Oekraïne op 2 december 1991.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl