De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Europarlementariër Wet en Rechtvaardigheid stapt uit partij

Kazimierz Ujazdowski, een Pools lid van het Europees Parlement, heeft zijn lidmaatschap van de regerende Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij opgezegd.
Ujazdowski

Kazimierz Ujazdowski, Pools Politicus – auteur P.S. CC BY-SA 3.0 pl

In een blog post gepubliceerd op dinsdag, schreef Ujazdowski dat de “strategie aangenomen door de PiS leiding volgend op oktober 2015 algemene verkiezingen, het onmogelijk maakte om de doelstellingen te verwezenlijken,” uitgeroepen door de partij.

“In plaats van het verhogen, van het potentieel van Polen wordt vaak gericht op aan de gang zijnde, onnodige conflicten,” voegde hij eraan toe.

Ujazdowski was in de afgelopen weken al een vocale tegenstander van een deel van de besluiten van de partij, met name de sudderende politieke crisis die parlementsleden van de oppositie die op 16 december begonnen met een sit-in protest in het parlement.

Het vertrek kwam te midden van een media controverse over een buitenlandse reis van Ryszard Petru, het hoofd van de protesterende Nowoczesna partij met collega parlementslid Joanna Schmidt. De twee politici werden gefotografeerd in een vliegtuig op weg naar Portugal op de vooravond van het nieuwe jaar.

De partij heeft gezegd dat de reis werkgerelateerde was, maar velen op sociale media hebben de vlucht bekritiseerd nadat parlementsleden van de oppositie hebben gezworen de plenaire zaal tot 11 januari te bezetten.

In een tweet op dinsdag, schreef PiS parlementariër Iwona Arent: “Kwam Ujazdowski het moment overeen om PiS verlaten met Petru [Nowoczesna’s]? En op deze manier Petru’s ‘busines trip’ met een vrouwelijke collega te dekken?”

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl