De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Amerikaanse troepen vliegen deze week naar Europa

Manschappen van een Amerikaanse gepantserde brigade zullen deze week naar Europa worden gevlogen als de NAVO de oostelijke flank versterkt uit vrees voor potentiële Russische agressie.
Troepen NAVO

Boeing C-17 Globemaster III militair transport vliegtuig – auteur U.S. Air Force

Bij een Warschau top in juli, besloten de NAVO lidstaten om vier roterende multinationale bataljons van ongeveer 1.000 soldaten elk in te zetten aan de oostgrenzen van de militaire alliantie.

Bovendien, de Verenigde Staten hebben bekend gemaakt dat een gepantserde brigade, nog gestationeerd in Fort Carson, Colorado, zou worden ingezet.

Rond 4400 Amerikaanse soldaten uit de 3e gepantserde brigade zal worden gestationeerd in Centraal- en Oost-Europa op een roterende basis, als onderdeel van de operatie Atlantic Resolve, volgens de Poolse IAR persbureau.

Het bureau voegde eraan toe dat apparatuur die tot de brigade behoren, met inbegrip van Abrams tanks en Bradley gepantserde voertuigen, op vrijdag de Duitse haven van Bremerhaven zouden bereiken.

IAR haalde Fort Carson woordvoerster Dani Johnson aan die zei, dat de troepen deze week zouden beginnen naar Europa te vliegen in een operatie die ongeveer twee weken duurt .

De Amerikaanse soldaten zullen oefeningen houden op verschillende locaties in Oost-Europa, vooral in Polen, waar het hoofdkwartier zal worden gevestigd, werd Johnson geciteerd.

IAR voegde eraan toe dat de Amerikaanse troepen zullen worden ingezet in Litouwen, Letland, Estland, Roemenië, Bulgarije en Hongarije als wel Polen.

Oorspronkelijk waren de Amerikaanse troepen gepland om aan het einde van januari en begin februari in Centraal- en Oost-Europa aan te komen, volgens de IAR.

Zij voegde daaraan toe dat de vertrekkende Amerikaanse president Barack Obama de operatie had versneld, zodat de verkozen president Donald Trump, die heeft aangekondigd dat hij voorstander is van nauwere banden met Rusland, de verplaatsingen naar de oostelijke NAVO flank om die te versterken niet kon stoppen.

Bron: IAR, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl