De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Vier op de tien Polen zeggen dat de Staat van Beleg gerechtvaardigd was

Eenenveertig procent van de Polen denken dat de invoering van de noodtoestand in december 1981, door het voormalige communistische regime van het land, gerechtvaardigd was.
Staat van Beleg

Tanks T-55 tijdens het beleg in Zbąszyń – auteur J. Żołnierkiewicz

Een peiling van het CBOS Instituut toont dat 35 procent van de respondenten het tegenovergestelde standpunt aanhoudt, terwijl maar liefst een op de vier Polen geen enkel oordeel over de kwestie heeft.

CBOS herinnert eraan dat 20 jaar geleden, 54 procent van de Polen beweerde dat het besluit van het communistische regime om de noodtoestand op te leggen gerechtvaardigd was.

Met betrekking tot de motieven achter het militaire optreden tegen de Solidariteit beweging, is 38 procent van de Polen van mening dat de communistische partij de angst had de macht te verliezen wat een belangrijke factor was.

Volgens 34 procent van de respondenten, werd de staat van beleg uitgeroepen om een buitenlandse interventie af te wenden.

De 35ste verjaardag van de invoering van de Staat van Beleg valt op dinsdag 13 december.

De CBOS enquête toont dat 44 procent van de Polen de exacte datum van de instelling van de staat van beleg herinneren, terwijl 58 procent alleen het jaar hebben onthouden.

De peiling werd uitgevoerd tussen 4 en 13 november op een representatieve groep van 1.019 mensen ouder dan 18 jaar.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl