De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

President Duda: oppositie heeft de bedoeling tot ‘aanzetten sociale onrust’

De oppositie partijen wiens parlementsleden een sit-in protest in het parlement hebben georganiseerd, hebben de intentie tot “het aanzetten tot sociale onrust,” zei de Poolse president Andrzej Duda tijdens een recent interview.

“Mensen houden er niet van in een staat van angst te zijn, dus als zo’n indruk ontstaat, brengt dat automatisch mensen die aan de macht zijn in diskrediet,” verteld Duda de krant Gazeta Polska Codziennie in een interview gepubliceerd op dinsdag.

Parlementsleden van de oppositie brachten kerst door in het parlement als onderdeel van een sit-in protest te midden van een politieke crisis in het land.

Afgevaardigden van het Burger Platform en Nowoczesna partijen hebben verzocht om een belangrijke stemming over de begroting van volgend jaar te herhalen, en noemde de eerste stemming illegaal.

Inmiddels heeft de regerende Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij ontkend dat er onregelmatigheden in de stemming waren.

De protesterende Kamerleden hebben gezegd dat totdat er een ontwikkeling in de zaak is, ze het protest vol zullen houden tot 11 januari, de eerste dag van de parlementaire vergadering in 2017. Zij zijn in het parlement sinds de stemming over de begroting op 16 december is geweest.

Top ranking PiS functionarissen hebben gezegd dat ze “geen reden” zien om de stemming te herhalen.

In het interview, zei president Duda, die verbonden is met de PiS partij, dat de regering vele “pro-sociale veranderingen,” heeft ingevoerd die “door de gemiddelde burger” kunnen worden gevoeld.

Hij voegde eraan toe dat als de oppositie uitspreekt dat “geen argument hebben dat de overheid optreedt tegen burgers, ze onrust zouden aanwakkeren. Vandaar dat ze huilen van een ‘bedreiging voor de democratie’, en de vermeende bedreiging van de vrijheid van de media.”

Duda ontmoette de leiders van de vier oppositiepartijen in Polen na de betwiste stemming medio december, en kondigde aan dat hij zou bemiddelen in de kwestie. (Rg)

Bron: Th News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl