De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen zal niet ingrijpen op de valutamarkt

Polen zal niet ingrijpen op de valutamarkt, zei vice-premier Mateusz Morawiecki nadat de złoty op maandag terrein verloor tegenover belangrijke valuta’s.
zloty

foto bankier.pl

Het verwachte aftreden van de Italiaanse premier Matteo Renzi, na een referendum nederlaag over de voorgestelde wijzigingen in de grondwet van dat land op zondag, was een belangrijke factor in de verzwakking van de Poolse zloty bij de opening van de handel.

Op maandagochtend, verloor de euro ongeveer 0,56 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar, terwijl de złoty terrein hadden verloren tegen alle vier de grote valuta’s.

Rond 09:30 Warschau tijd, kostte de euro meer dan PLN 4,48, de dollar bijna PLN 4,23, de Zwitserse frank PLN 4.17 en het Britse pond PLN 5.37.

Sprekend tot de journalisten op maandag, zei Morawiecki, die tevens dienst doet als Financiën en Ontwikkelings minister dat de zloty een vloeibare valuta is, eraan toevoegend dat de afgelopen tien jaar dit de Poolse economie buffer zichzelf tegen macro-economische risico’s had geholpen.

“Laten we ook niet vergeten dat dit een tijdelijke zwakte is, en niet een intense [verzwakking], dit helpt exporteurs, en ik denk dat het aan de groei zal bijdragen,” zei Morawiecki.

Hij voegde eraan toe dat er meerdere malen in het verleden tijden waren dat de zloty zwakker was dan nu het geval is.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl